O početku

1996. -a. Naša prva, ujedno, najniža, peta liga. U gradić u zapadnoj Slavoniji stigli smo vlakom uz kašnjenje u 18,45. A utakmica je bila zakazana u 19,00! Panično smo pitali za dvoranu, u kojem je smjeru, kako do tamo? Kazali su da je negdje tamo, otprilike 4,5 km duž betonirane ceste i da moramo pješice. Nije bilo druge nego trkom. Svuda mrak, kiša, šok i dah nas trinaestorice. Trčali smo. Kiša nas je prala, a zebnja da nećemo stići ubijala. Imali smo samo 15 minuta, a dvorane nigdje. Trčali smo, kao aveti kroz noćnu mrklinu i pitali se kakvog to smisla ima?

U 19,10 doslovce smo upali u dvoranu. Suci, protivnici, neke zalutale duše, svi u čudu i nevjerici pogledaše nas kao u duhove. Više nismo mogli niti stajati od umora, a kamo li igrati. Ipak, igrali smo. I pobijedili.

 

Danas slavimo dvadeset godina postojanja.

Košarkaška škola

Tebi, sve je lako kada znaš

 

Spavati je zdravo. Međutim, ako samo spavaš to možda i ne ispadne tako zdravo. Znam, previše je obaveza koje te umaraju: škola, učenje nekog stranog jezika, pa... hm, što imaš još? Izgleda kao da i nemaš toliko obaveza, a vremena kao da je uvijek malo. Jasno; spavanje, računalo, video igrice, televizija... sve neke važne, prevažne stvari. Uh, zaista se treba odmoriti!

Ali, je li spavanje uvijek pravo rješenje?

A što kažeš o sportu? On donosi, uostalom, zdrav i miran san. Ali i osjećaj slobode, donosi prave prijatelje, pobjede ali i poštovanje poraza. Sport te čini jačim, odmornijim, daje ti snagu i samopouzdanje. I ono najvažnije, otvara ti novo vrijeme i nove prostore.

Međutim, njega ne možeš kupiti, niti steći snovima.
On se uči. U ovoj školi.

 

Povjest kluba

Uprava i ustroj

KK Hermes Analitica ima sjedište u Zagrebu, Maksimirsko naselje IV, 21.

Predsjednik kluba je Darko Čibej.
Tajnik Kluba je Božidar Bilafer.

Dvorane

KK Hermes Analitica ima na raspolaganju dvije dvorane, malu dvoranu u OŠ Matka Laginje za mlađe kategorije i veliku dvoranu u srednjoj školi Prirodoslovne škole Vladimira Preloga za održavanje utakmice A1 lige i za treniranje seniorske momčadi.

Dvorana Prirodoslovne škole Vladimira Preloga ima  sve dozvole i tehničke karakteristike za održavanje prvoligaških utakimca. Može smjestiti oko 600 gledaoca. Pored dvorane nalazi se ugostiteljski objekt i teretana.

Dvorana OŠ Matka Laginje je idealna za održavanje treninga i utakmica za mlađe kategorije.

Klub

Hrvatski

Telefon: +3851 2333 555 / Fax: +3851 2331 594 / Email: info@kkhermesanalitica.com

Košarkaški klub Hermes Analitica / 2016 / Sva Prava Pridržana / Politika privatnosti